Hilton Royal Parc Soestduinen

Onze zondagmiddag concerten worden gegeven in één van de prachtige zalen van het fraai gelegen Hilton Royal Parc Soestduinen.
Adres: Van Weerden Poelmanweg 4-6
3768 MN Soestduinen
Telefoon: 035 603 8383
Er is ruime parkeergelegenheid.

Klik hier voor het buffet na uw concert
Zondag 15 oktober 2017 om 15.00 uur - Hexagon Ensemble
blaaskwintet en piano met verrassend repertoire
Hexagon EnsembleGeen bibliotheek is veilig voor de zes leden van het Hexagon Ensemble. Overal ter wereld zoeken zij naar onbekend of vergeten repertoire. Door deze speurtocht beschikken zij over een unieke catalogus met bijna 4000 werken; bekende werken, onbekende stukken van bekende componisten én werken van onbekende componisten. Een programmering met boeiend repertoire, rode draden en pakkende titels: dat is Hexagon ten voeten uit.
De kwintetten van Mozart en Beethoven en het Sextuor van Poulenc vormen de top-3 van het ‘ijzeren repertoire’ van het Hexagon Ensemble. Onbekende werken die Hexagon met succes nieuw leven heeft ingeblazen zijn onder meer de Rhapsody van Joseph Jongen, het Divertimento van Paul Juon en het Kwartet op Turkmeense Thema’s van Sergei Vasilenko.
Verschillende componisten schrijven voor Hexagon. Hans Kox componeerde voor het ensemble zijn Achilles Sextet en de Amerikaanse componiste Judith Shatin haar Ockeghem Variations. Speciaal voor Hexagon gemaakte composities van Micha Hamel en Kees Olthuis verschenen in 2012.
Concertprogramma en toelichting van het Hexagon Ensemble

Programma


Albert Roussel (1869-1937)
Divertissement, opus 6 (1905)

fluit-hobo-klarinet-hoorn-piano

Francis Poulenc (1899-1963)
Trio, opus 43 (1926)
- Presto
- Andante
- Rondo

hobo-fagot-piano

Oscar van Hemel (1892-1981)
Sextet per strumenti a flato e pianoforte (1962)
- Allegretto
- Presto scherzando
- Lento
- Rondo giocoso

fluit-hobo-klarinet-fagot-hoorn-piano

 
Pauze
Wolfgang A. Mozart (1756-1791)
Kwintet KV 452 in Es (1784)
- Largo-moderato
- Larghetto
- Allegretto

hobo-klarinet-fagot-hoorn-piano

Francis Poulenc
Sextuor (1932/1939)
- Très vite et emporté
- Divertissement-andantino
- Finale-prestissimo

fluit-hobo-klarinet-fagot-hoorn-piano

Wout van den Berg, fluit
 
Bram Kreeftmeijer, hobo
 
Arno van Houtert, klarinet
 
Marieke Stordiau, fagot
 
Christiaan Boers, hoorn
 
Frank Peters, piano
 
 
Klik hier voor een programmatoelichting.

Zondag 19 november 2017 om 15.00 uur - Ramon van Engelenhoven
pianorecital
Meer informatie over dit concert
Ramon van Engelenhoven, pianoRamon van Engelenhoven (1995) studeert piano aan het Conservatorium van Amsterdam bij Frank Peters. Hij begon op zesjarige leeftijd met pianospelen en volgde zijn eerste lessen bij Henri Struiwig in Hoorn. In 2004 studeerde hij een jaar bij Marlies van Gent aan de Jong Talentklas van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Van 2005 tot 2013 studeerde hij bij Eric Noya in Hoorn. Hij heeft masterclasses gevolgd van o.a. Jan Wijn, Paul Badura-Skoda, Leslie Howard, Igor Roma, Enrico Pace, Alexandre Tharaud, Ronan O’Hora, Ilona Timchenko, Andrea Bonatta, en Mikhail Voskresensky.

In 2012 won hij in het Concertgebouw te Amsterdam de eerste prijs bij het Internationaal Steinway Pianoconcours in de leeftijdscategorie 14 t/m 16 jaar. Hierna mocht hij Nederland vertegenwoordigen tijdens het Internationaal Steinway Festival 2012 in Hamburg, met als hoogtepunt een optreden aldaar in de Laeiszhalle. In 2013 won hij de eerste prijs in de Nationale Finale van het Prinses Christina Concours in de categorie 15 t/m 19 jaar. Datzelfde jaar won hij tevens de eerste prijs bij de nationale selectie van de Lions European Music Competition, waardoor hij in oktober 2013 Nederland mocht vertegenwoordigen bij de Europese finale in Istanbul.

In 2015 won Ramon de Grand Finale van het Young Pianist Foundation Concours waar hij met het Noord-Nederlands Orkest het vijfde pianoconcert van Prokofiev vertolkte. Bovendien ontving hij daar als allereerste laureaat de ‘Grand Prix Youri Egorov’, een prijs die alleen wordt toegekend als de winnaar een talent is van internationale potentie. Dankzij deze prijs zal hij een optreden geven met het Mariinsky orkest o.l.v. Valery Gergiev in Sint Petersburg.

Ramon heeft regelmatig opgetreden in de kleine zaal van het Concertgebouw in Amsterdam. Ook was hij meerdere keren live te horen op Radio 4 vanuit de Spiegelzaal in het Concertgebouw. Op uitnodiging van het Prinses Christina Concours trad hij in 2013 op bij het CIMA Festival in Rome en in Porto Ercole, Italië, waaronder een concert bij Prinses Christina thuis. Ook heeft hij op uitnodiging van de Nederlandse ambassade in Griekenland concerten gegeven in Athene en op Kreta. In 2014 trad hij op uitnodiging van de Netherland-America Foundation op in Los Angeles, San Francisco, Calgary en Vancouver. In 2016 soleerde hij bij de Real Filharmonía de Galicia in Santiago de Compostella, dankzij behaalde prijzen op het Peter de Grote Festival 2015, en het Noord-Nederlands Orkest. Bovendien mocht hij dat jaar een concert geven in de Old Academy of Music, het oude appartement van Franz Liszt in Budapest. Verder treedt Ramon zeer regelmatig op in Nederland en heeft hij diverse recitals gegeven.
Klik hier voor de website van Ramon van Engelenhoven.

Concertprogramma en toelichting van Ramon van Engelenhoven

Programma


 

 
 
 

 
 

 
Pauze
 

 
 

 

Zondag 17 december 2017 om 15.00 uur - Elise Besemer Kwintet
Jonge Nederlandse prijswinnaars met Schubert's strijkkwintet
Meer informatie over dit concert
Elise Besemer en vriendenElise Besemer (1994, Rotterdam) speelt vanaf haar vijfde viool. Tot 2007 kreeg ze les van Hélène van Leeuwen (Jong Talentafdeling van het Conservatorium van Codarts Rotterdam), daarna, tot 2013 bij vioolpedagoge Coosje Wijzenbeek (Sweelinck Academie, Conservatorium van Amsterdam). Sinds 2014 studeert ze bij Jaring Walta (Koninklijk Conservatorium in Den Haag).

Een succes was het bereiken van de finale van het prestigieuze Nederlandse Vioolconcours Oskar Back (2016). Het oordeel van de jury was: ‘Haar spel is zeer sensitief, zonder effectbejag, volstrekt eerlijk. Elise is een bijzonder allround violiste’. Eerder won ze eerste prijzen tijdens het Davina van Wely Vioolfestival (2011), de Maassluisse Muziekweek (2006), het SJMN (2006 en 2007) en de jury- en publieksprijs van het Gergiev-festival (2006) en met pianist Mengjie Han de publieksprijs op het Storioni festival (2014).

In juni 2016 is Elise toegelaten tot het academisch jaar 2016/2017 van de Academie van het Koninklijk Concertgebouworkest. Ze maakt deze periode deel uit van dit fantastische orkest. Tevens wordt ze gecoacht door leden van het orkest en zal kamermuziekconcerten op diverse locaties geven. Daarnaast krijgt ze verschillende workshops, masterclasses en trainingen. https://www.concertgebouworkest.nl/nl/talentontwikkeling

Elise is genomineerd voor de GrachtenfestivalPrijs 2017. Zij maakt kans op deze prestigieuze muziekprijs. Op woensdag 16 augustus vindt de uitreiking plaats, tijdens de feestelijke Avond van de GrachtenfestivalPrijs in de Wintertuin van het Hotel Krasnapolsky. De GrachtenfestivalPrijs wordt ieder jaar uitgereikt aan een jonge musicus die uitblinkt in zijn vakgebied en is opgevallen door een uitzonderlijke prestatie. De genomineerden worden gedurende een seizoen gevolgd door een jury, bestaande uit gerenommeerde muziekjournalisten. Dit jaar zijn dat Frederike Berntsen (Trouw), Biëlla Luttmer (de Volkskrant) en Joep Stapel (NRC Handelsblad).

Haar solistische ervaring heeft zij opgedaan met diverse begeleiders/orkesten. In december 2016 heeft ze het vioolconcert van Sibelius met het Conservatoriumorkest van het Koninklijk Conservatorium van Den Haag i.s.m. Codarts Rotterdam viermaal uitgevoerd in o.a. Tivoli/Vredenburg Utrecht en De Doelen Rotterdam.

Elise volgde in de loop van de tijd masterclasses bij o.a. Alexander Pavlovsky, Petru Munteanu, Liza Ferschtman, Helmut Zehetmair, Margreet Honig, Vera Beths en Stephan Picard.

Kamermuziek is ook een grote passie van Elise. Ze speelt in diverse ensembles. Ze won met haar strijkkwartet in 2014 een eerste prijs op het Prinses Christina Concours. Zij is primarius van het Arkovsky sextet en een strijkkwintet. Verder speelt ze naast het duo viool en piano, in een strijktrio en een pianotrio.

Ze heeft vier keer een beurs ontvangen van de JoopvandenEnde Foundation. Hierdoor kon zij cursussen volgen in o.a. Zwitserland, Liechtenstein, Duitsland en Frankrijk.

Klik hier voor de website van Elise Besemer.

Concertprogramma en toelichting van het Elise Besemer Kwintet

Programma


Anton Arensky (1861-1906)
Strijkkwartet in a, Op.35 voor viool, altviool en 2 celli (1894) (30')
- Moderato
- Variaties op een thema van P. Tjaikofsky
-Finale-Ansante sostenuto
 
Pauze
Franz Schubert (1797-1828)
Strijkkwintet in C, D.956; Op.163 (1819)(40')
- Allegro ma non troppo
- Adagio
- Scherzo - Presto; Trio - Andante sostenuto
- Allegretto - Più allegro
Elise Besemer, viool
2e Prijs Oskar Back 2016, Elise is genomineerd voor de GrachtenfestivalPrijs 2017.
Elise bespeelt een viool van Jean Baptiste Vuillaume, gebouwd in 1886 in Parijs. Deze is haar in bruikleen gegeven door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.
Shin Sihan, viool
2e Prijs Oskar Back 2013, Winnaar Dutch Classical Talent 2017
Shin bespeelt een viool gebouwd in 1895 door Enrico Rocca, hem ter beschikking gesteld door het Nationaal Muziekinstrumentenfonds.
Shih-Hsien Tsai, altviool
Prijswinnaar Nationaal Altviool Concours
Boris Nedialkov, cello
2e Prijs Cello Biënnale Amsterdam 2014
Boris bespeelt een cello gebouwd in 1835 door Pierre & Hippolyte Silvestre in Lyon, hem ter beschikking gesteld door het Nationaal Muziekinstrumentenfonds.
Alexander Warenberg, cello
Winnaar Nationaal Celloconcours 2016
Frank Peters, piano
 
 

Zondag 21 januari 2018 om 15.00 uur - Rietveld Ensemble
Utrechts klarinetseptet met internationale allure
Meer informatie over dit concert
Rietveld EnsembleThe Rietveld Ensemble is a chamber music ensemble made up of top-level musicians with international backgrounds based in Utrecht, The Netherlands. Its members are conservatory professors, soloists and principal players in major Dutch orchestras including Elisabeth Perry, concertmaster of the Radio Philharmonic and professor of violin at the Utrecht Conservatory, Chris Duindam, professor of violin at the Conservatories of Utrecht and Tilburg, Richard Wolfe principal viola of the Netherlands Chamber Orchestra and professor of viola at the conservatories of Amsterdam and Utrecht, Matthias Naegele, international cello soloist and chamber musician and Nancy Braithwaite, professor of clarinet and chamber music at the Rotterdam Conservatory, Codarts. They are dedicated to performing chamber music by composers from the classical period of Mozart and Haydn to living composers and they have a special relationship with the Utrecht based Dutch/ Argentinian composer Carlos Michans (www.stichtingkaleidos.nl).

Since September 2014, the group has hosted "Rietveld Ensemble and Friends," a concert series which takes place at the Kathedrale Koorschool in Utrecht. In these free concerts the group performs works for strings, winds and piano with instrumentations ranging from solo pieces to octets. The ensemble regularly invites exceptionally talented young players to join them in these performances creating a training ground for chamber music skills.

The name of the ensemble is inspired by the famous Dutch architect and designer Gerrit Rietveld (1888-1964) who lived and worked in Utrecht. Much of the repertoire for the Rietveld Ensemble was written during his lifetime.
Klik hier voor de website van het Rietveld Ensemble.

Concertprogramma en toelichting van het Rietveld Ensemble

Programma


Franz Schubert (1797-1828)
Strijktrio in Bes D 471 (1816)
- Allegro

viool-altviool-cello

Carl Nielsen (1865-1931)
Serenata in Vano (1914)
- Allegro non troppo ma brioso
- Un poco adagio
- Tempo di Marcia

klarinet-fagot-hoorn-cello-contrabas

 
Pauze
L. van Beethoven (1770-1827)
Septet opus 20/strong> (1799-1800)
- Adagio, Allegro con brio
- Adagio cantabile
- Tempo di menuetto
- Tema con variazioni: Andante
- Scherzo: Allegro molto e vivace
- Andante con molto alla marcia - Presto

viool-altviool-cello-contrabas-klarinet-fagot-hoorn

Elisabet Perry, viool
 
Richard Wolfe, altviool
 
Matthias Naegele, cello
 
Peter Leerdam, contrabas
 
Nancy Braithwaite, klarinet
 
Louis van Nunen, fagot
 
Hans Dullaert, hoorn
 
 

Onze Nieuwsbrief Lezen

Nieuwsbrief aanvragen

Zondag 18 februari 2018 om 15.00 uur - Noa Wildschut, viool en Yoram Ish-Hurwitz, piano
Nederlands viooltalent: 'a miracle of musicality' - Süddeutsche Zeitung
Meer informatie over dit concert
Noa Wildschut, vioolNoa Wildschut (2001) is slechts 16 jaar oud, maar is al jaren geen onbekende meer in de klassieke muziekwereld. Als 6-jarige was Noa soliste op het ‘Kinderprinsengrachtconcert 2007’, dat live op televisie werd uitgezonden. Op haar 7e maakte ze haar debuut in de Grote Zaal van het Concertgebouw met een optreden tijdens ‘The Night of the Promising’ en in 2016 werd ze een ‘exclusive recording artist’ bij Warner Classics.

Door de jaren heeft Noa al een mooie staat van dienst opgebouwd en is ze veelgevraagd jonge gast voor festivals, recitals en solo-optredens in binnen-en buitenland. Ze speelde samen met inspirerende musici zoals Janine Jansen, Anne-Sophie Mutter, Menahem Pressler, Quirine Viersen, Paolo Giacometti, Arthur en Lucas Jussen, Nino Gvetadze en Vesko Eschkenazy. De laatste jaren vormt Noa een vast duo met pianist en festival organisator Yoram Ish-Hurwitz.

Ze werkt samen met orkesten als het Rotterdams Philharmonisch Orkest, het Residentie Orkest, het Nederlands Philharmonisch Orkest, het Concertgebouw Kamerorkest, het Nederlands Kamerorkest, Konzerthausorchester Berlin, Lucerner Sinfonieorchester, Sinfonieorchester Basel, Kremerata Baltica (Gidon Kremer’s strijkorkest), de Mutter Virtuosi en het ‘Orquestra Sinfônica Municipal de João Pessoa in Brazilië.

“Voor mij is het mooiste van muziek maken de blijdschap die het mensen kan geven en het plezier om samen met anderen te spelen.”
Noa won veel prijzen op jonge leeftijd, zoals de eerste prijs in het Internationale Vioolconcours Louis Spohr 2010 (op haar 9e), de eerste prijs tijdens de Iordense Viooldagen 2012 (op haar 10e) en de Concertgebouw Young Talent Award 2013 (op haar 11e).

Noa begon haar vioollessen bij Coosje Wijzenbeek, die haar op haar vierde onder haar hoede nam. Sinds haar twaalfde is Noa leerlinge van Vera Beths aan het Conservatorium van Amsterdam.
Naast de reguliere lessen volgde Noa masterclasses/lessen bij Menahem Pressler, Frank Peter Zimmermann, Jaap van Zweden, Anner Bijlsma en Liviu Prunaru. Sinds 2014 maakt Noa deel uit van het strijkorkest Mutter Virtuosi en is bovendien sinds mei 2015 officieel ‘Stipendiat’ als jongste ooit van de Anne-Sophie Mutter Stiftung, die haar een brede ondersteuning biedt in haar ontwikkeling.

Noa is vaak in de media te zien geweest, o.a. bij De Wereld Draait Door, De Tiende van Tijl en Podium Witteman en op het Duitse ZDF bij ‘Stars von Morgen’. De NTR maakte de documentaire ‘Noa11’, die in november 2012 werd uitgezonden. De afgelopen jaren is de NTR Noa blijven volgen en is nu bezig met het afronden van een grote documentaire, die zal worden uitgebracht in het september 2017. Noa’s eerste opname voor Warner Classics zal een 100% Mozart album zijn en zal eveneens verschijnen in september 2017.

In 2018 is Leeuwarden geselecteerd door de Europese Unie als ‘European Capital of Culture’. Noa draagt zorg voor een Carte Blanche serie, genaamd ‘Noa’s Choice’ tijdens het Festival Oranjewoud, welke officieel verantwoordelijk is voor de klassieke programmering van dit bijzondere internationale event.

Noa bespeelt een Italiaanse viool gebouwd door Giovanni Grancino (Milaan, 1714) haar ter beschikking gesteld door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds. Noa’s stok is speciaal voor haar gebouwd door de Franse stokkenmaker Benoît Rolland in opdracht van de AS Mutter Stiftung.
Klik hier voor de website van Noa Wildschut.

Yoram Ish0Hurwitz, pianoYoram Ish-Hurwitz heeft als concertpianist al
geruime tijd een vaste plek veroverd in het Nederlandse concertleven. Hij begon zijn studie bij Danièle Dechenne
en Jan Wijn aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam. Als eerste Nederlandse pianist studeerde hij
vervolgens gedurende twee jaar aan de Juilliard School in New York bij de Hongaarse pianist György Sándor. Na
het voltooien van deze studie werd hij opgenomen in de solistenklas van de vermaarde pianopedagoog Karl-Heinz
Kämmerling in Hannover bij wie hij eveneens twee jaar studeerde.
In 1988 won hij de tweede prijs op het Eduard Flipse Pianoconcours in Rotterdam. Drie jaar later werd hem
door een internationale jury unaniem de Jacques Vonk Prijs toegekend. Sindsdien treedt hij veelvuldig op in
Nederland en ver daarbuiten, waaronder Noorwegen, Duitsland, Slowakije, Italië, Tsjechië, Groot-Brittannië,
België, Spanje, Brazilië en de Verenigde Staten. Vanaf 2003 is hij Steinway Artist.
Van Yoram zijn vele solo-cd’s verschenen met werken van Franz Schubert, Frédéric Chopin, Modest Moessorgsky, Sergej Prokofjev en de integrale uitvoering van de Années de Pèlerinage van Franz Liszt. Een van zijn Liszt-cd’s stond enkele weken op nummer één van de klassieke cd-top tien. Ook werden van hem twee cd’s uitgebracht met de complete vertolking van de pianocyclus Iberia van Isaac Albéniz.
De verschijning ervan viel samen met zijn Iberia-project dat werd georganiseerd ter gelegenheid van het honderdste sterfjaar van de componist in 2009 en diens honderdvijftigste geboortejaar in 2010. Iberia was een multidisciplinaire concertvoorstelling met film en regie als ondersteunende middelen. De reeks telde meer dan dertig optredens in Nederland en België. Eerder speelde Ish-Hurwitz in de theatervoorstelling De Pianist
voor acteur en concertpianist, geregisseerd door Mette Bouhuijs. Edwin de Vries vertelde daarin het aangrijpende
relaas van de Joodse pianist Szpilman tijdens de Tweede Wereldoorlog. De tournee omvatte een kleine vijftig optredens door heel Nederland, waaronder het prestigieuze Theaterfestival van Nederland en Vlaanderen. De voorstelling werd tevens genomineerd voor de Toneel Publieksprijs 2008. Enkele jaren daarvoor trok Ish-Hurwitz volle zalen met zijn Liszt-project Pelgrimsjaren rond de Années de Pèlerinage van Liszt, samen met schrijver/verteller Frédéric Bastet en acteur Carel Alphenaar. In het Liszt-jaar 2011 vond een reprise plaats met Aukelien van Hoytema als verteller.
Sinds enige jaren is Yoram ook op actief op het gebied van kamermuziek. Hij vormt een vast duo met de jonge violiste Noa Wildschut met wie hij in binnen- en buitenland optreedt. Daarnaast is hij een van de vaste musici bij het Peter de Grote Festival. Sinds 2010 is hij oprichter en artistiek leider van Oranjewoud Festival.
In die hoedanigheid is hij ook verantwoordelijk voor de klassieke programmering van Leeuwarden Culturele Hoofdstad van Europa 2018.
Klik hier voor de website van Yoram Ish-Hurwitz.

Concertprogramma en toelichting van Noa Wildschut, viool en Yoram Ish-Hurwitz, piano

Programma

Franz Schubert (1797-1828)
Rondo Brillant in b, D 895, opus 70 (1826)
- Andante
- Allegro
Igor Stravinsky (1882-1971)
Divertimento, Suite uit Le baiser de la fée (1932)
- Sinfonia
- Danses suisses
- Scherzo
- Pas de deux: Adagio, Variations, Coda
Claude debussy (1862-1918)
Sonate pour violon et piano (1917)
- Allegro vivo
- Intermède: fantasque et léger
- Finale: très animé
Pauze
Johannes Brahms (1833-1897)
Sonate voor piano en viool no.3 in d (1886-1888)
- Allegro
- Adagio
- Un poco presto e con Sentimento
- Presto agitato
Pjotr Tschaikovsky (1840-1893)
Valse Scherzo in C opus 34 (1877)
- Allegro - Tempo di Valse
 

Zondag 18 maart 2018 om 15.00 uur - Busch Trio
Internationaal gerenommeerd Pianotrio
Meer informatie over dit concert
Busch TrioBusch Trio
Named after the legendary violinist Adolf Busch, this young piano trio has emerged as one of the leading piano trios among the new generation, receiving enthusiastic responses from audiences and critics across Europe. Omri Epstein “the group’s marvellously sensitive pianist”, Mathieu van Bellen, whose “silvery gleam darted eloquently”, and Ori Epstein, with whom “you felt in the grip of a warm hug”, have all won prizes in solo international competitions. Brought together by a shared deep passion for chamber music and inspired by Mathieu’s possession of the “ex-Adolf Busch” G.B. Guadagnini violin (Turin, 1783), they have been recognized for their achievements and their playing with “incredible verve”.

Since its formation in London in 2012 the trio has developed an extensive performing schedule across Europe’s leading concert halls and festivals. Their recent Wigmore Hall appearance was received to critical acclaim, The Times commenting: “…what impressed most was the group’s effortless musicianship and unity of thought and attack. The threesome even seemed to be breathing in synch.” Recent seasons included a tour of China, collaborations with Michael Collins, Bruno Giuranna and recitals in London’s Purcell Room, Wigmore Hall, King’s Place, Brussels’s Bozar and Amsterdam’s Concertgebouw. Their recent performance in Brussels of Beethoven’s Triple Concerto with the Warsaw Symphony Orchestra and Karina Canellakis was broadcast live on Belgium’s Musiq3, and they are frequent visitors to BBC Radio3 InTune programme, Dutch Radio4 and Germany’s Deutschlandfunk.

In 2016, the trio released their debut CD of Dvorak’s trios to critical acclaim, receiving a 5-stars review in the Diapason magazine and remarked upon by the Gramophone as: “…the youthful Busch Trio can boast one of the most notable features of their namesake: a pooled decision to put the music, and only the music, first.” The CD is part of a 4-CD project of the complete chamber music for piano and strings by Dvorak, after French record label Alpha Classics engaged the trio in 2015. Part of the success of their debut CD saw it being selected as CD of the week by several radio stations across Europe and helped win the trio the 2016 Kersjesprijs, the Netherlands’ premier chamber music award.

Winners of the 2012 Royal Overseas League Competition, the trio went on to win several prizes at international competitions including the Salieri-Zinetti Competition and the Pinerolo Competition in Italy as well as at the International Schumann Chamber Music Award in Frankfurt. They enjoyed the support of Kirckman Concert Society, Park Lane Group as well as being recipients of the Philharmonia Orchestra’s Ensemble Award among others. The trio has received guidance from distinguished artists such as Eberhard Feltz and Andras Schiff and are currently mentored by members of the Artemis Quartet at the Queen Elisabeth Music Chapel in Brussels, where they are trio in residence.

Highlights of 2017 will include the release of their second CD featuring Dvorak’s piano quartets with violist Miguel da Silva, a return to Amsterdam’s Concertgebouw and debut performances at the Louvre Museum in Paris and the Morgan Library in New York.
Busch Trio
“…what impressed most was the group’s effortless musicianship and unity of thought and attack. The threesome even seemed to be breathing in synch.”
- The Times after their Wigmore Hall performance

Klik hier voor de website van het Busch Trio.

Concertprogramma en toelichting van het Busch Trio

Programma


Ludwig van Beethoven (1770-1827)
Pianotrio, in c, op.1 no.3 (1793-1795)
- Allegro con brio
- Andante cantabile con variazioni
- Menuetto, Quasi Allegro
- Finale. Prestissimo
Dimitri Shostakovich (1906-1975)
Pianotrio, in c, no.1 no.8 (1923)
 
Pauze
Franz Schubert (1797-1828)
Pianotrio, in Bes, no.1 op.99 (1828?)
- Allegro moderato
- Andante, un poco mosso
- Scherzo:Allegro
- Rondo: Allegro vivace
Matthieu van Bellen, viool
 
Ori Epstein, cello
 
Omri Epstein, piano
 
 

Zondag 15 april 2018 om 15.00 uur - 'Maestro' Dominic Seldis, contrabas en James Pearson, piano
Klassieke muziek 'with a bit of swing'
Meer informatie over dit concert
Dominic Seldis, contrabasWell-known for his unique solo performances and stage presence, Dominic Seldis shows us how incredibly virtuosic and musically sensitive the double bass can be.

BASS PLAYER – Dominic is the 1st Solo Double Bass with the Royal Concertgebouw Orchestra in Amsterdam, The Netherlands since October 2008. Voted ‘The world’s greatest orchestra’ by Gramophone magazine, he travels the world with some of the greatest soloists and conductors as well as regular concerts in the wonderful Concertgebouw in Amsterdam. Dominic was previously the principal bass with the BBC National Orchestra of Wales and freelances with many other symphony/chamber orchestras throughout the world. Dominic is also a very proud member of the John Wilson Orchestra.

SOLO AND CHAMBER MUSICIAN – with his long term musical partner James Pearson at the piano Dominic has performed numerous recitals in notable music festivals and concert halls. He has also performed as a concerto soloist with the London Symphony Orchestra, The Philharmonia Orchestra, BBC National Orchestra of Wales, the Concertgebouw Chamber Orchestra amongst others. In great demand as a chamber musician, he has played all over the world with some of the world’s finest musicians.

TEACHER – Dominic is a visiting professor at the Royal Academy of Music in London. He also teaches occasionally at Trinity College of Music London and the Amsterdam Conservatoire. He has given many master classes in such cities as New York, Helsinki, Beijing, Dusseldorf and Zurich.

TV AND RADIO – Dominic is one of the regular faces seen on classical music television. Most notably as a judge on the BBC’s “Maestro”, but also appearing in different guises on BBC Proms, BBC Young Musician of the year and various national, commercial and local radio programmes. In 2014 (like in 2012 and 2013) he is to be seen on Dutch national television again as a judge for AVRO’s “Maestro” and as a presenter of the RTL production ‘Het Orkest van Nederland’.

ARRANGER/DIRECTOR – although a ‘serious’ classical musician, Dominic also has a great passion for pop/jazz/light music. He has played on many film and TV soundtracks ( Harry Potter, James Bond, English Patient, Dr. Who. and performed/recorded with various pop musicians ( Tina Turner, Rod Stewart, Seal, Spice Girls, Tom Jones, Shirley Bassey, Wouter Hamel, Giovanca. and is in growing demand as an arranger and musical director. He has his own pop orchestra The Love Philharmonic which is made up of musicians mainly from the RCO.
Klik hier voor de website van Dominic Seldis.

James Pearson, pianoJames Pearson is a pianist, composer and creative tour de force.
He is the Artistic Director at Ronnie Scotts Jazz Club where his trio are the house band. There last album ‘Swing the Club’ recorded live at the venue received excellent reviews across the board.
Pearson is in shattering form on these sessions – Sunday Times

three already outstanding players. For poise, balance and swing they’re a joy to listen to – The Observer

The recording was ranked at No.6 in the Sunday Times albums of 2009 and they were delighted to sell out four nights at the legendary Birdland Jazz Club in New York.
James is equally at home as a concert pianist. He has played concertos with the Philharmonia and the BBC Concert Orchestra amongst many others. His performance of Rachmaninoff’s 2nd piano Concerto was broadcast on Classic FM and Gershwin’s Piano Concerto and Rhapsody in Blue on BBC Radio 2. With collaborations ranging from Paul McCartney to Wynton Marsalis James is fast becoming one of the country’s most sought after pianists.

Recent commissions by the BFI and BBC have seen James back in the composing chair. The Big Smoke, commissioned by the BFI is collection of footage of London accompanied by an 80 minute score composed by James. His work can also be heard performed by Brodsky String Quartet, Sir John Dankworth, The BBC Concert Orchestra and The BBC Big Band.

The harmony of Messiaen mixed with the rhythmic pulse of George Shearing – The Sunday Times

There will be no slowing up of James’s output this year. He will be back in the studio this year to add to add to his already impressive tally of over 50 album credits. More news on this very soon.

James Pearson is one of the countries most respected musicians. His work covers all genres of music, especially contempory music, jazz and classical. He graduated from the Guildhall School, having completed his degree and the Advanced Solo Studies Course. Whilst at college he studied with Robert Saxton, Francis Shaw, Peter Bithell and James Gibb. He regularly performed with the symphony orchestra, including a concert at the Barbican with Takemitzu.
James has broadcast on all the major radio and television networks. Classic F.M broadcast his concert of Rachmaninoff’s 2nd piano concerto, and BBC Radio 2 broadcast his performance of the Gershwin Piano Concerto and Rhapsody in Blue. He was the pianist in the Steve Martland Band. His work as a Jazz musician has taken him all over the world. This year his trio The James Pearson Trio played a four night run in Birdland Jazz Club in New-York. His fine piano playing and arrangements can be heard on over 50 albums

Amongst the many people James has worked with are, Dame Cleo Laine, Maria Ewing, Marian Montgomery, Petula Clark, Kevin Spacey, John Wilson, Elvin Jones, Wynton Marsalis, Joss Stone, Dave Stewart, Buddy Greco, Johnny Griffin, Joseph Horowitz, Richard Rodney Bennett, Ray Davies, Jeff Beck and Paul McCartney.

Klik hier voor de website van James Pearson.

Concertprogramma

Programma


‘STAND-UP BASS’, werken van Paganini, Bottesini, Piazzolla, Johnson en Gershwin.
Begeleid door (jazz)pianist James Pearson, laat ‘Maestro’ Dominic Seldis u op hilarische wijze kennismaken met de klankmogelijkheden van zijn geliefde contrabas: Klassieke muziek ‘with a bit of a swing’.
Dominic trekt als contrabassist steevast volle zalen. Dat is natuurlijk mede te danken aan zijn populariteit bij het tv-publiek.
Dominic presenteert vanaf 16 juni 2017 wekelijks om 20.25 uur op NPO 2: De nieuwe Stradivarius, een programma over de bouw klassieke muziekinstrumenten. “Zes topmuzikanten, krijgen de kans zelf een droomversie van hun instrument te ontwerpen én te bouwen.”
In de winter van 2017/2018 is hij wederom jurylid in AVRO’s ‘Maestro’.
Dominic Seldis is 1e solocontrabassist van het Koninklijk Concertgebouworkest en behoort tot de grootste contrabasvirtuozen ter wereld. Hij is tevens professor aan de Royal Academy of Music in London.