NIEUWSProgramma Muziekkring Eemland 2016 - 2017
Download het Concert programma
Hilton Royal Parc Soestduinen
Onze zondagmiddag concerten worden gegeven in één van de prachtige zalen van het fraai gelegen
Hilton Royal Parc Soestduinen.
Adres: Van Weerden Poelmanweg 4-6
3768 MN Soestduinen
Telefoon: 035 603 8383
Er is ruime parkeergelegenheid.
Klik hier voor het buffet na uw concert

Zondag 23 april 2017 om 15.00 uur

Cello8ctet

Benefietconcert i.s.m. Lions Soestdijk ten bate van Stichting Het Vergeten Kind

Cello8tetCello8ctet Amsterdam is Claire Bleumer, Esther Torrenga, Genevieve Verhage, René van Munster, Marcus van den Munckhof, Rares Mihailescu, Sanne Bijker en Sanne van der Horst.
Cello8ctet Amsterdam is een uniek en veelzijdig ensemble dat nationaal en internationaal een begrip is geworden. “Acht topcellisten… Totale technische perfectie, intensiteit en kleurrijke interpretatie”, aldus het beeldbepalende tijdschrift The Strad. Cello8ctet Amsterdam staat voor nieuwe muziek en werkt met de meest markante componisten van nu.
Het octet heeft meer dan 70 wereldpremières uitgevoerd waarvan de meeste speciaal voor het octet zijn geschreven. Zo werkte het octet met Xenakis, Gubaidulina, Pärt, Boulez, Loevendie, Riley, Kagel, Glass en vele anderen. Arvo Pärt, inmiddels een goede vriend van het octet, zei na de première van zijn eerste werk voor het octet: “het octet is goud waard, ik heb dit ensemble 10 jaar te laat ontdekt.”
Naast nieuwe werken bevat de bibliotheek van het octet tientallen verrassende bewerkingen die het publiek niet zelden met verbazing ontdekt. De combinatie van nieuwe muziek en arrangementen maakt dat het Cello8ctet veelvuldig een voorbeeld is geweest voor cellisten van over de hele wereld. Het ensemble heeft inmiddels 16 cd’s uitgebracht.
Cello8ctet Amsterdam staat voor bijzondere samenwerkingen en programmeert bijzonder veelzijdig. Zo waren er concerten met zangeressen als Tereza Berganza, Karin Strobos en Cristina Branco, optredens met Hadewych Minis en Bløf, dansproducties met Conny Janssen Danst en Caribische grooves met Izaline Calister.
Het octet speelde in de Amsterdamse metrotunnel, op het dakterras van de Stopera en op vele andere bijzondere locaties.
Het octet werd opgericht in 1989 onder de naam Conjunto Ibérico. Nadat artistiek leider Elias Arizcuren afscheid van het octet nam, ging het verder onder de naam Cello8ctet Amsterdam. Naast optredens in de belangrijke zalen van Europa trad het Octet op in de Verenigde Staten, Canada, Midden- en Zuid Amerika, Azië en het Midden-Oosten.
De wereldberoemde cellist Yo-Yo Ma zei in een interview: “… dit ensemble is een schat; het is een geweldig voorbeeld voor de muziekwereld… Overal waar ik speel: Brazilië, Japan, USA, word ik over het Cello Octet aangesproken…”

reserveerprogramma

Eerder dit seizoen

Lendvai String Trio

 

Lendvai String Trio

Het Lendvai String Trio speelt al jarenlang op de belangrijkste Europese podia, zoals de Wigmore Hall in London, Musikaliska in Stockholm en het Concertgebouw in Amsterdam. Daarnaast speelden ze op festivals in Duitsland, Italië, Frankrijk en Zwitserland. Ze maakten cd-opnames van alle Beethoven strijktrio’s. In 2011 werd het trio de Kersjes Ensemble Prijs Holland...→ lees verder

 

Caspar Vos, piano

 

Caspar Vos, piano‘Het programma zonder programma’
In de hedendaagse concertwereld valt het belang van een interessant en onderscheidend programma niet te ontkennen. Vanuit deze overtuiging presenteert Caspar Vos ‘het programma zonder programma’.
Hij is ervan overtuigd dat het voor een onbevangen ervaring verrijkend werkt, wanneer de luisteraar...→ lees verder

 

Pieter van Loenen & Tobias Borsboom

 

Pieter van Loenen, viool en Tobias Borsboom, pianoPieter van Loenen is een jonge veelbelovende violist. In 2016 behaalde hij zijn Master met een 10 met onderscheiding en won daarmee de Fock-medaille van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Hij studeerde bij Vera Beths en bij Terje Moe Hansen in Oslo.
Tobias Borsboom (1988) studeerde aan het Conservatorium van Amsterdam bij Jan Wijn, alwaar hij in 2013 zijn→ lees verder

 

Cuarteto Quiroga

 

Cuarteto QuirogaTot ons genoegen is het gelukt om het internationaal befaamde Cuarteto Quiroga strijkkwartet te kunnen engageren bij Muziekkring Eemland.
Cuarteto Quiroga, aangesteld als ‘quartet-in-residence’ in het Koninklijk Paleis van Madrid, heeft zich gevestigd als een van de meest dynamische en unieke strijkkwartetten van onze tijd...→ lees verder

 

Ton Koopman, klavecimbel

 

Ton Koopman, klavecimbelTon Koopman belichaamt de vreugde van het muziek maken. Hij ontving voor orgel en klavecimbel een Prix d'Excellence. Ton Koopman speelt op de belangrijkste historische orgels van Europa en als klavecinist en dirigent van het Amsterdam Baroque Orchestra is hij in alle belangrijke concertzalen en muziekfestivals ter wereld geweest. Na een chef-dirigentschap....→ lees verder

 

Van Bellen, Van de Laar, Beijer

 

vanBellen, vandeLaar BeijerRob van de Laar ontving in januari 2017 de Nederlandse Muziekprijs, de hoogste onderscheiding die door het Fonds Podiumkunsten, namens de Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, aan jonge getalenteerde musici wordt toegekend.
Mathieu van Bellen was laureaat van de internationale Yehudi Menuhin Competition, de Wieniawski Competition....→ lees verder

 

concertprogramma 2017-2018

Onze Nieuwsbrief LezenNieuwsbrief aanvragen

Foto's van eerdere concerten
Concert 26 maart 2017, Mathieu van Bellen, viool, Rob van de Laar, hoorn en Thomas Beijer, piano
Concert 12 februari 2017, Ton Koopman, klavecimbel
Concert 15 januari 2017, Cuarteto Quiroga
Concert 11 december 2016, Pieter van Loenen, viool en Tobias Borsboom, piano
Concert 13 november 2016, Caspar Vos, piano
Concert 9 oktober 2016, Lendvai String Trio
Concert 10 april 2016, Tim Kliphuis Sextet
Concert 13 maart 2016, Anton Mecht Spronk, cello en Daniël Kramer, piano
Concert 7 februari 2016, Mengjie Han, piano
Concert 3 januari 2016, Chiaroscuro Quartet
Concert 13 december 2015, Ensemble Cordevento
Concert 8 november 2015, Arkovsky sextet
Concert 11 oktober 2015, ludwig, vrij collectief